wiśnio, robiłam ten przepis, wyszły pyszne placuszki, może spróbujesz i Ty: PLACKI OWSIANE – bez proporcji • Płatki owsiane, ok.60g – zarumienić wcześniej na oleju kokosowym, żeby były chrupiące • Jaja - 2 – 3 szt, najlepiej najpierw dodać żółtka, potem pianę z białek • Rodzynki / żurawina – ok 20 g *uwaga, dużo cukrów prostych; ew. płatki [...]
aineko i mathilda dzieki za odwiedzenie i za uwage co do staniczka Anani nie dziekuje hihi ;-) Martucca eh czyli serki wiejski odpadaja, trudno? mleko do kawy mam nadzieje ze przejdzie ;) rybki lubie, wiec fajnie ;) a sledziki, tunczyki, ogolnie ryby z puszki tez moge byc? oczywiscie puszkowane z umiarem ;) owoce morza lubie ale niestety za [...]
Do eliminacji takie produkty jak musli które są przepełnione sacharozą, kiełbasy, olej uniwersalny jak i przede wszystkim gainer.. pytanie brzmi czy Twoim celem jest rozwój masy mięśniowej czy otłuszczanie się? proporcje kwasów tłuszczowych są wyraźnie zachwiane, brakuje zdrowych tłuszczy jak i zróżnicowania lipidów. W każdej diecie powinno [...]
I wreszcie na siłowni. Muszę przyznać, że bardzo mnie odpręża psychicznie, a ostatni tydzień był stresujący. No nic. Byle do połowy kwietnia, potem wybieram urlop i czekam na wielki finał %-). Nie biorę kartek z poprzednimi obciążeniami ze sobą, bo mam spaczenie z progresem. Bezpieczniej dla mnie dobierać obciążenia na bieżąco. Jeśli jednak ktoś [...]
W splicie nie ma niczego złego, ale trzeba umieć i wiedzieć kiedy z niego skorzystać. Czyli ćwiczysz bez planu, co wpadnie do głowy danego dnia. No można... ale to raczej dla osób zaawansowanych, które wiedzą co i jak i dlaczego tak robią. Początkującym sugeruje się pracę z planem, żeby też ćwiczenia były dobrane odpowiednio i równomiernie [...]
Olej kokosowy używany do smażenia nie zmienia smaku potraw (nawet ten nierafinowany, który pachnie kokosem). Na zimno może to sugestia przez zapach, ale mi bardziej smakuje do słodkich rzeczy. Rafinowany jest bezzapachowy i bezsmakowy, ale trochę mniej wartościowy, co nie znaczy, że zły do smażenia. Smażyć też można na maśle klarownym - możesz [...]
rzepakowy wcale nie ejst taki swietny do smazenia do smazenia smalec, maslo klarowane albo olej kokosowy (zwlaszcza jesli to smazenie trwa chwile) na masle zwyklym mozna smazyc krotko, tzn jajecznice mozna zrobic na zwyjlym masle na zimno so salatek/warzyw - oliwa, lniny ok, ale niech to nie bedzie gowne zrodlo tluszczy w diecie. Nie opieraj sie [...]
Kolejny dzień za mną. W końcu kupiłam olej kokosowy! Jak tylko wróciłam z nim do domu, od razu spróbowałam na łyżeczce. Pięknie pachnie :-). Co mogę z nim robić poza smażeniem i podjadaniem na sucho? Na oliwę jeszcze nie umiem się zdecydować, na razie kupiłam sobie małą (250ml) buteleczkę oleju lnianego i stopniowo będę tego tłuszczu wprowadzać [...]
Musisz popróbować różnych rozwiązań i sprawdzić jakie jest dla Ciebie najlepsze. Z dietą jest tak, że dróg jest wiele i każdemu pasuje coś innego. Jeśli chcesz możesz spróbować zwiększyć tłuszcze kosztem węglowodanów i w tym wypadku zdecydować się na śniadania B+T (jajka na maśle + warzywa, tłuste mięso + warzywa, itp), a w reszcie posiłków [...]
Hej, CooCaine :). Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że bardzo dużo możesz poprawić w diecie. Nie widać w ogóle ryb, żadnych tłuszczy będących źródłem omega3, prócz jajek, ale to może być za mało. Masła orzechowe to produkt przetworzony, lepiej byłoby ich unikać i jeść np. niesolone, nieprażone orzechy włoskie, nerkowce, migdały. Zamiast [...]
Tak jak kolezanka wyzej napisala -od czegos musisz zaczac .Na pierwszej stronie masz link do tego co jedza ladies ,przeczytaj dokladnie ,wybierz produkty,ktore lubisz ,zrob zakupy .My bazujemy tutaj na produktach zdrowych,nieprzetworzonych ,wybieramy to co najlepsze dla naszego organizmu. Nastepny krok -ukladasz diete (wiem nie potrafisz ,tak jak [...]
Z tego kompa nie moge edytowac postów, więc przepraszam za śmiecenie, ale słonecznik, to tez nie jest dobre źródło tłusczy. I widze olej rzepakowy - jeśłi używasz go do smażenia, to tez nie jest zdrowo - do smażenia masło klarowane, olej kokosowy. Ale wydaje mi sie, ze to wszystko jest w artykule Co jedzą ladies
:). Wiem, podobno lepszy do smażenia jest już olej rzepakowy.. Wybieram to co tańsze niestety. Olej kokosowy czy jakiś inny są drogie. Ale poza tym, smażę często w takich torebeczkach beztłuszczowych a oliwą polewam na zimno później. Czyli lepiej używać oleju rzepakowego czy tej oliwy? musze wybrać mniejsze zło:)